Актуелно

Од март почнува ''Охрид од понапред до денес'' на Охрид1 и Регионална О2

Од средината на март започнува емитувањето на серијалот ''Охрид од понапред до денес'' кој ќе се емитува на порталот Охрид1 за интернет просторот и Регионалната О2 која ќе го има правото да го емитува во етер.

Прочитај повеќе

Наскоро стартува сријата ''Охрид од понапред до денес''

Деновиве во Охрид интензивно тече снимањето на дваесетте епизоди од документарниот серијал Охрид од пнапред до денес, авторско дело на Доц. Д.р Никола Митровиќ. Низ овој своевиден времеплов за првпат се дава приказ на историски текови кои го отсликуваат развојот на Охрид за период од 300 години па до денес, а во кој се презентираат историски факти

Прочитај повеќе

Новата модерна автобуска станица Охрид ќе ја има до почетокот на годинешната туристичка сезона

Новата модерна автобуска станица Охрид ќе ја има до почетокот на годинешната туристичка сезона

Прочитај повеќе

Минатата година во Охрид преку 830 илјади ноќевања од страна на над 230 илјади посетитлеи

Минатата година во Охрид преку 830 илјади ноќевања од страна на над 230 илјади посетитлеи

Прочитај повеќе

Во завршна фаза најатрактивната патека во Охрид

Во авршна фаза најатрактивната патека во Охрид

Прочитај повеќе