ВИДЕО: Прекрасна TIME LAPSE разгледница од Охрид снимена во април

Туристот Иван Дранишников кој во Охрид престојувал во месец април изработил прекрасно time lapse видео од градот.

Прочитај повеќе

АНКЕТА ПРЕД ВИКЕНД - Дали човекот може да плаче под вода ? !

АНКЕТА ПРЕД ВИКЕНД - Дали човекот може да плаче под вода ? !

Прочитај повеќе

ОД ЦРКВИТЕ БОЛНИЧКИ ДО МОДЕРНИ БОЛНИЦИ ( трет дел )

Во третиот дел кој ќе се објави следната среда ќе гледате за формирањето и револуционерниот подем на Кардиолошки завод од Охрид како и за пионерските чекори во денталниот туризам кои почнаа во 2012-та година, за денес да прерасне во сериозна гранка на туризмот овенчана со светски награди, отпочнат Стоматолошкиот центар Др. БАТКОСКИ.

Прочитај повеќе

„Охрид градот на светлината“ – нов филм на Илија Пиперкоски

„Охрид градот на светлината“ е насловот на новиот филм на познатиот охридски режисер Илија Пиперкоски.

Прочитај повеќе

Од црквите болнички до модерни болници ( втор дел )

Во вториот дел од темата посветена на здравството, во серијалот ОХРИД ОД ПОНАПРЕД ДО ДЕНЕС погледнете како функционирала болницата ''Герман'', потоа основањето и развојот на Општа Болница до денешно време и почетоците на Специјалната болница за трауматологија и ортопедија Св Еразмо Охрид.

Прочитај повеќе