Актуелно

Дефинирани реоните за големата Еко акција за чистење на градот „Мој Охрид, чист Охрид“

Потегот од населбата Воска до хотелот „Десарет“ ќе биде поделен на 8 реони во рамките на големата Еко акција „Мој Охрид, чист Охрид“, за чистење на крајбрежјето на градот во пресрет на туристичката сезона.

Прочитај повеќе

Тезгаџија истурил куп книги пред Стојаноски кај споменикот на Свети Кирил и Методиј

Незадоволен продавач на книги, кој со децении продавал книги на тезги низ центарот на Охрид денес на свеченоста по повод 24 Мај денод на сесловенските просветители Кирил и Митедоиј ги истурил на плочникот книгите кои ги продавал на нелегално поставена тезга.

Прочитај повеќе

Градоначалникот Стојаноски не доделил награда на девојче чиј родител е со опозициски определби

Се шири ли опфатот на дискриминацијата на политичка основа во општината Охрид ? !

Прочитај повеќе

ВМРО ДПМНЕ со честитка по повод Денот на сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј.

Денот на сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј.

Прочитај повеќе

Општината со полициска асистенција ги отстрани тезгите низ чаршијата

Нелегално поставените тезги кои ги имаше низ целата чаршија во Охрид од вчера со полициска асистенција беа отстранети.

Прочитај повеќе