Актуелно

Семинар и советување во Охрид за миграција во Австралија

Тимот на Red Earth Migration од Австралија со претставништво во Македонија, на 27-ми септември ќе одржи бесплатен семинар и советување во Охрид за можностите за работа, едукација, доедукација и доусовршување на вештините, како и миграција во Австралија.

Прочитај повеќе

Завод и Музеј : На Плаошник ништо не е забетонирано, туку презентирано

Од Заводот и музеј Охрид, реагираат на прес-конференицјата на Роберт Алаѓозовски во која обвини дека се уништува Плаошник со недозволиви градби и дека СДСМ би ги сопрела веднаш, и велат дека се што се прави на Плаошник е законски.

Прочитај повеќе

СДСМ ќе ги сопира градежните работи на Палошник

СДСМ ќе ги сопира градежните работи на Палошник

Прочитај повеќе

Аргироски: Пензионерите во републикава се презадоволни од досегашните спроведени владини мерки

Аргироски: Пензионерите во републикава се презадоволни од досегашните спроведени владини мерки

Прочитај повеќе

Повторно уништување на патеката кај мостот!

Повторно уништување на патеката кај мостот!

Прочитај повеќе