Конечно се отвора најдолгиот мост што минува над море

Конечно се отвора најдолгиот мост што минува над море

Прочитај повеќе

Иако е во близина на брегот, на овој остров никој не смее да му се приближи

Иако е во близина на брегот, на овој остров никој не смее да му се приближи

Прочитај повеќе

Историски значаен остров, кој некогаш бил затвор, сега се продава за шест милиони фунти

Историски значаен остров, кој некогаш бил затвор, сега се продава за шест милиони фунти

Прочитај повеќе

Остатоци од средновековен викиншки брод откриени во Норвешка

Остатоци од средновековен викиншки брод откриени во Норвешка

Прочитај повеќе

Најголемо откритие во Егејското Море: Потонати бродови кријат многу тајни

Најголемо откритие во Егејското Море: Потонати бродови кријат многу тајни

Прочитај повеќе