Престижниот „Вог“ со епитет за Охрид дека е крајно совршен град

Покрај пофалните зборови кои се вметнати во репортажата за Охрид, текстот е илустриран и со фотографија од светски пзоантиот фотограф Фабио Надари.
 
ОХРИД, МАКЕДОНИЈА

-Локалните жители се шета по каменести пешачка патека, кануа лебдат во осцилирачки води на езерото, како и хорот на црквата Света Софија чекори како заклучок може да се каже : Добредојдовте во Охрид, Македонија, на крајно совршен град полн со стариот свет шарм, во собата на бреговите на брилијантното  Охридското Езеро. Ова Светско наследство на УНЕСКО се наоѓа во пресекот на три национални паркови, привлекување на туристите, велосипедисти и планинари во градот, како и оние кои се во потрага на одмор, а тоа е, исто така, совршено место за да уживаат во процут вино жетвата на Македонија, пишува престижниот магазин “Вог”.

Понатака во текстот опишани се угостителските објекти кои со своите специфики се приказна сами за себе.

-Доколку останете  во ова место езерскиот брег е полн со угостителски објекти својствени  на Охрид како Хотел Тино. Талкајќи по стариот дел на градот Охрид: Лозинка куќи украсени со саксии, и бршлен додека не се стигнете кај  Канео. Се спушта ноќта, забавата продолжува со журки и музика во живо , пишува “Вог”
 
-Посетете ги најфотографираните обележја на Охрид, црквата Свети Јован Канео и да го  видите градот од врвот на Самоиловата тврдина. За сценски ставови, да се возите  низ Националниот парк Галичица во соседните Преспанското Езеро и да уживате во крстарење брод вечер во ресторанот Острово поставен во близина на реката Црн Дрим и манастирот на Свети Наум, стои во статијата посветена за Охрид, во престижниот “Вог”

Покрај Охрид во текстот како 6 дестинации кои се препорачуваат да се посетат во 2017 година на Балканот се спомнати и Призрен-Косово, Белград-Србија, Трансилванија-Романија, Химаре-Албанија, како и Босна и Херцеговина.

Поврзани вести