(ФОТО) Ледена бајка на Плитвички езера

Ниските температури овие денови ги заледија Плитвичките езера и водопадот, што направи местото да личи на ледена бајка.
 

Посетителите велат дека сцените оттаму изгледаат нереално.
 
Сепак од Националниот парк предупредуваат дека патеките до водопадот се заледени и треба да се внимава.
 
Досега немало потреба, но ако има опасност екипа е подготвена да интервенира и да помогне.