Охрид во моите спомени - Андон Димитриевски Кољуши

Андон Димитриевски, сега починат стар охриганец, попознат како Андон Кољуши, бил познат шнајдер.
Цел свој работен век со иглата и со машината ги облекувал охригани, бил врвен мајстор во својот занает. Слободното време го користел во градскиот хор каде што пеел хорски песни.
Во емисијата раскажува за неговиот живот во тогашниот Охрид.


Автор и водител на емисијата е сега пензионираниот новинар Илче Стојаноски, во продукција на Радио Охрид