(ВИДЕО) Молња удри во авион при полетување

Во авион на холандската авиокомпанија КЛМ удри молња при полетување. 

Инцидентот се случи на аеродромот Шипхол во Амстердам, а никој од патниците не е повреден. 

Снимката се појави на социјалните мрежи и за брзо време стана многу популарна.