Оваа зима посетете ги адреналинските ски стази во Италија и Австрија

Снегот е сè поблиску, па така пристигнуваат сè понеодоливите понуди за скијање. Се надеваме дека вашите канцеларии ќе ги заменете со престој во некој од овие два ски центри.
Нашата прва препорака е Јужен Тирол, односно Хотелот Растбихлер. Тирол е висока планинска област на Алпите која се наоѓа источно од Швајцарија. Веруваме дека покрај тоа што ви е важно за ски стазите, важни би ви било и да постои место каде ќе можете убаво да се одморите и релаксирате после денот исполнет со адреналин.
Интересно е тоа што е обновен според правилата за фенг шуи, а постои и велнес центар. Најблиска е скијачката оаза Кронплац која според многумина е најдоброто место за скијање во Јужен Тирол.
Корушка, бајковита Корушка. Корушка е една деветте сојузни покраини во Австрија. Покрај тоа што е позната по убавата храна, ресторанте и баровите, добро е позната и меѓу обожувателите на скијањето. Таму е сместен Насфелд, едно од десетте најпопуларни австриски ски центри.