Откриена тајната на фустанот од 65,000 евра за Евровизија

Необичниот фустан на претставничката на Есонија во стар се наметнала како главна модна тема на Евровизија, Елина Нашајева изгледала како самовила во својот волшебен фустан кој се "развил" по целата бина - и кој можеби не и донесе победа на Естонија, но секако привлече внимание како најспектакуларна и најскап сценсни настап на годинешниот натпревар.

 Во фустанот е вложено дури 65.000 евра, а изработката траела две недели.

Проекцијата не била случајна и чисто естетска, како што мноумина мислеле, туку била идеа таа да се поврзе со песната за цветање на љубовта.

Фустанот е тежок околу осум килограми, а посебен предизвик било нејзиното поставување на сценатам со обзир на тоа дека секоја екипа имала само 35 секунди за подготовка на настапот.

Интересно е дека скапоцениот фустан дигнал прашина и пред настапот. Иако во неа е вложено многу, естонскиот тим наводно немал доволно пари да ја испрати во Лисабон. Естонската телевизија ЕРР неможела да обезбеди сретства, а подршка не им дала ни владата. Но тогаш, се собрале неколку бренови и се понудиле да го спонзорираат фустанот. 

Сличен фустан кој послужил како фантастично платно за проекција Џенифер Лопез премиерно ја отпеала "Feel The Light from Home" во Американскиот Идол. Сега фустанот на Елина Нашајева повеќе не изгледа така специјално.