Сите вести

Актуелно

Бакрачески традиционално со ифтар на отворено

Четврта година по ред Локалната самоуправа заедно со Исламската верска заедница во Охрид, организираше

Прочитај повеќе

ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО ЛЕТО ЈА ОЧЕКУВА МАКЕДОНИЈА!

Додека некои се служат со лаги околу тоа дека Македонија ја очекува незапамтено топло Лето ние ги анализиравме

Прочитај повеќе

Ограничено движење за чамците и скутерите во езерските води

Согласно Законот за пловидба на скутери и чамци во водите на природните езера во Македонија, од 1 јули стапува

Прочитај повеќе

Договорени мерки за заштита од пожари во летниот период

ајакнати мерки и координирано превентивно делување за заштита на шумите, пасиштата и другите отворени простори од пожари, поголема контрола, превентива и заштита на шумите од пожар, поактивно следење на состојбите во шумските појаси, заштита, навремено забележување и информирање за настанат пожар до сите останати релевантни субјекти за координирано

Прочитај повеќе

Општина Охрид: Зошто СДСМ не образложи од кои причини е против Програмата за времена опрема ?

И наместо на тој прес да видиме нивни ставови и образложенија за јавноста со кои ќе го оправдаат своето спротивставување на програмата за времени објекти, од нив, повторно игнорирање на потребата охридската јавност да биде информирана за таквиот нивен контрадикторен и сомнителен курс.

Прочитај повеќе