Вести од Охрид магазин

Актуелно

Амбасадорката Ренате Коблер во посета на Охридски Бисер Филеви

Амбасадорката на Австрија Ренате Коблер деновиве се запозна со производството на Охридски Бисер во фамилијата Филеви, поточно во салонот на Михајло Филев.

Прочитај повеќе

Од црквите болнички до модерни болници ( втор дел )

Во вториот дел од темата посветена на здравството, во серијалот ОХРИД ОД ПОНАПРЕД ДО ДЕНЕС погледнете како функционирала болницата ''Герман'', потоа основањето и развојот на Општа Болница до денешно време и почетоците на Специјалната болница за трауматологија и ортопедија Св Еразмо Охрид.

Прочитај повеќе

АНКЕТА ПРЕД ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД - Дали знаете какви се јајцата на Фаберже

Дали знаете какви се јајцата на Фаберже

Прочитај повеќе

Борче Димоски - продуцент кој на грб ги носи најголемите видео проекти во Охрид

Кој е Борче Димоски ? Набилданото младо момче кое цел овреме го гледавме на сцената околу жирито додека се снимаше Охрид Супер Стар, а неговото име го има како потпис на комплетна техничка реализација и на серијалот Охрид од понапред до денес.

Прочитај повеќе

АНКЕТА ПРЕД ВИКЕНД : Кој е постар, кокошката или јајцето ? !

Вечна дилема !

Прочитај повеќе