Популарни вести

Актуелно

Тезгаџија истурил куп книги пред Стојаноски кај споменикот на Свети Кирил и Методиј

Незадоволен продавач на книги, кој со децении продавал книги на тезги низ центарот на Охрид денес на свеченоста по повод 24 Мај денод на сесловенските просветители Кирил и Митедоиј ги истурил на плочникот книгите кои ги продавал на нелегално поставена тезга.

Прочитај повеќе

ВМРО ДПМНЕ со честитка по повод Денот на сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј.

Денот на сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј.

Прочитај повеќе

Доаѓа тежок празник

Доаѓа тежок празник

Прочитај повеќе

Првата пловечка држава нуди невидена слобода – овој остров има посебни закони и своја криптовалута

Првата пловечка држава нуди невидена слобода – овој остров има посебни закони и своја криптовалута

Прочитај повеќе

Железничка несреќа во Италија, двајца загинати

Железничка несреќа во Италија, двајца загинати

Прочитај повеќе