ХВА РАНГ ИТФ Лескоец викендов на Меѓународен турнир РОМАНИЈА ОПЕН 2018

Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид, овај викенд 15.06-16.06 2018 ќе учествува на меѓународен теквондо ИТФ   "А Класа" турнир "РОМАНИЈА ОПЕН 2018" во Орадеа, Романија, кој е завршен "А Класа" турнир " за оваа пролетна сезона
На овај турнир под водство на Марјанчо Лазаревски црн појас 4 дан , поранешен светски вицешампион, такмичарите на  Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид ,  ќе ги одмерат силите во  форми и спаринг-борби поединечно, додека сениорите ќе уќествуваат и за специјални техники и тест на снага.
Се надеваме дека и овај пат претсатвниците на Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид ќе не престават во најубаво издание и ќе не направат да се чувствуваме горди. Воедно Теквон-до клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид користи прилика да изрази најголема благодарност до генералниот спонзор ПН МЕТАЛ , кој и овај пат е најзаслужен за нивното учество на овај престижен турнир