ФОТО: Пештерата кај Трпејца во која сонцето изгрева кога заоѓа

Оваа пештера која се наоѓа блиску до Трпејца на Охридско Езеро е уникатна по тоа што заради нејзината местоположба, сонцето во неа огрева, точно во моментот пред да заоѓа.

Фото: FACEBOOK Александар Колов