Шпанија: Жителите на Нарон до 2020 година ќе треба да изгубат 100 тони

Градот Нарон во северозападна Шпанија пред себе си постави голем предизвик – до почетокот на 2020 година неговите жители мора да изгубат стотици тони.

Шунката и пржените лигњи се веќе целосно отфрлени од сите мениа на стотици жители кои ја започнаа програмата за губење на тежината во градот.