Германски истржувач објави многу стара фотографија од Охрид

Германски истражувач на стари фотографии, фотографирани од германец фотограф кој го пропатувал цел Балкан, а престојувал и во Охрид ги потсети Охриѓани на една многу стара фоторафија. На фотографијата е овековечен миг од едриличарска, веслачка или мотонаутичка регата или мратон. Оваа многу интересна фотографија ја објави Стефан Ставрев  на групата нменета за вакви впечатливи слики за Охрид, насловена „Охрид слики од минатото“