Најубавата река на светот тече во пет бои

Реката Кањо Кристалес е навистина уникатна, а се наоѓа во Јужна Америка, поточно во Колумбија.

Оваа река е посебна по тоа што тече во разни бои, па така површината може да изгледа жолто, зелено, сино, црно и црвено, пред се поради билките кои што живеат на дното на реката.

Интересно е тоа што во поголемиот дел од годината, реката воопшто не се разликува од останатите реки во светот. Сепак, во еден краток период од секоја година, кога ќе се помеша сезоната на дождови и летната сезона, реката практично оживува и „експлодира“ во пет бои.