Местото Мегдани доби асфалтирани пристапни патишта

Местото Мегдани ( кај Рача ) денес доби асфалт на повеќе пристапни патишта до куќите и плацовите на овој простор.

Мегдани последните години е нај атрактивно за трговија со земјиште и куќи , а сопственици на недвижности тука последниве неколку години станаа неколку познати бизнисмени од Скопје, како и државјани на Велика Британија, Холандија и Србија.