Охрид утрово на минус 2 степени

Утрово во Охрид измерени се минус 2 степени целзиусови, а идентична температура е измерена и во сите останати кррајезерски населби на македонска и албанска страна на езерото.

Денес за Охрид се прогнозира претежно сончево време со температура до 7 степени целзиусови.