Скриена атракција на Албанија – “Blue Eye”

“Blue Eye” – Syri i Kaltër се наоѓа 25 километри од Саранда, на патот кон Tepelene, во близина на Musinе импресивно традиционално село од камени куќи, меѓу борова шума, меѓу елки, лешници, ореви и овоштарник од цреши, кои како и другите плодови на територијата на Албанија и тука спеваат.

Овој геолошки феномен е од тектонско потекло и создава извори  за кои тие веруваат дека настануваат со меандрирање на долината на реката Дрим.