(ФОТО) Комуналец го исчисти снегот од централниот охридски плоштад

Вечерва екипите на ЈО Охридски Комуналец го исчистија снегот од плоштадот во Охрид.


Охрид минатите три дена беше зафатен од снежно невреме кое донесе речиси 40 сантиметри снег, а градската власт ги стави на располагање сите расположливи средства во јавните претпријатија за справување со снегот.Од вечерва се најавува повторно паѓање на температурата , а нови снежни врнежи се пчекуваат од понеделник.