Во Охрид, Струга, Вевчани … вакцини со погрешни декларации

По изврешента внатрешната контрола, со сите здравствени домови во државата, пронајдени се 635 кутии од МРП вакцината, со залепена погрешна декларации.

Вакви вакцини има во здравствените домови во Охрид, Струга, Вевчани, Крушево, Велес, Демир Хисар, Крива Паланка и Скопје.

Спротиво на ова од министретсвото за здавство уедуваат дека Сите дози од МРП вакцината се со добар и проверен квалитет од реномираниот европски производител „Глаксо Смит Клајн“ од Белгија. МРП вакцината е безбедна и произведена во Европската унија. Има два сертификати, за квалитет од производителот и од контролна лабораторија.